Hayat Niyettir

Hayat Niyettir

Niyet etmeyi çoğu zaman hafife alınır. Oysa ki, niyetlerimiz hayat ile yaptığımız birer anlaşmadır. Mutlu bir insan olmaya niyet ederiz; seçimlerimiz değişir, ruhsal durumumuz değişir. Aynı zamanda, hayata kattıklarımız da değişir. Hayatımıza ve etrafımızdaki hayatlara bakış açımız dahi değişir.

Hayat niyettir diyebiliriz. Her günü, bir önceki günümüzden daha dolu dolu yaşamaya niyet etmeliyiz. Bu süreç neticesinde, kalbimiz değişecek; sorun ettiklerimiz değişecek ve hayatımızı kaplayan renkler değişecektir.

Olumlu Düşünce ve Niyetin Gücü

Hayat, bir nevi; aynadır. Siz ona gülümser iseniz, o da size gülümser. Yaşamını iyileştirebilmek isteyen herkes, ilk önce olumlu düşünebilmeyi ve niyet etmeyi öğrenmelidir. Çünkü düşünceler inançları, inançlar davranışları ve davranışlar da çevre ile olan etkileşimi belirlemektedir. Zihni sağlıklı olan bireylerin, bedenleri de sağlıklı olur. Dolayısıyla da, olumlu düşünce; hayatın kalitesini arttırmaktadır.

Olumlu düşünce yeteneği, aslında öğrenilebilecek bir yetenektir. Bu yeteneği geliştirmek içinse, başkalarının deneyimlerinden ve farklı kaynaklardan faydalanmak etkili bir ilk adım olacaktır. Bu durum, olumlu düşünce yeteneğini destekler ve faydalı niyetler geliştirmeye yardımcı olur.

Olumlu düşünebilme yeteneğini kazanmak için, insan öncelikle kendisiyle barışık olabilmelidir. Bunun için; düşüncelerin, söylemlerin ve de eylemlerin tutarlı olması gereği unutulmamalıdır. Bu tutarlılık gösterilmediğinde ise; hem toplumsal güven yitirilir, hem de insanın kendi iç huzuru zedelenir.

En acımasız kritikleri, insanlar çoğu zaman kendileri yaparlar. Hiçbir zaman, hatasız kul olmaz. Yapılan hataları da eleştirmek yerine, kendini geliştirme fırsatı olarak görmekse; daha yapıcı sonuçlar verir.

Olumlu düşünebilmek, hataları reddetmek değil; onları birer iyileştirme fırsatı olarak görmek anlamına gelir. Bu yaklaşımları, çevrenizdekiler için de uygulamak; insanların sizinle çok daha olumlu etkileşimler kurabilmesine yardımcı olacaktır.

Olumlu Düşünce ve Niyet Sahibi Nasıl Olunur?

Olumlu düşünebilmek ve iyi bir niyet sahibi olabilmek için; cümlelerinizden olumsuz kelimeleri silmeye çalışın. Bu yaklaşımlar, her olayın olumlu yönlerini görebilme yeteneğinin geliştirilmesine de yardımcı olur. Çünkü kelimeler, düşünceyi ve de inançları tetikler.

Kişinin, hayata yaklaşımlarında; sorumluluk alması, ancak esnek yaklaşımı benimsemesi; pozitif yaşam için önemli bir girdidir. Hayatta ulaşmak istediğimiz şeylerin kendiliğinden gelmeyeceğini ve geleceği şekillendirebilmek için bugünden çaba gösterilmesi gerektiğini kavramalıyız. Önemli olan; gerçekleri görmek ve de onlardan değiştirebileceğiniz şeyler için niyet ederek, yapıcı eylemlerde bulunmanızdır.

Olumlu düşünmek ve olumlu yaşamak adına, insan kendisine ve de çevresine güvenmelidir. Hayatı, yalnızca; onu değiştirebileceğine niyet edip, inananlar iyileştirir. Kendine ve de çevresine güvenen, inançlı ve de azimli insanlar; hayatın kalitesini geliştirir. Böylece, kendileri ve çevreleri için; bir mutluluk kaynağı olurlar.

İki Büyük Güç: Korku ve İnanç

Dünyada iki büyük güç vardır. Bunlardan birisi, korku; diğeri ise, inançtır. Olumlu düşünebilmek ve niyet edebilmek için, insanın korkularını ve şüphelerini de yenmesi gereklidir. Korkuları yenmenin en etkili silahı ise, inançtır.

Tanrıya inanmak, hayatta değiştiremediklerimiz karşısında; daima iç huzurunu bulabilmeyi sağlar. Değiştirmek istedikleriniz için, elinizden gelen tüm çabayı gösterip; hayırlı sonuç beklentisiyle, tanrıya havale etmek stresi azaltır. Daha sağlıklı ve olumlu bir hayat yaşamaya fırsat tanır.

Olumlu Niyet Sahibi Olmanın İnsana Katkıları

Yaptığı her işe inançla sarılan kişiler, genellikle büyük bir coşku ile çalışırlar. Bu coşkusu, onları; daima bir üst başarıya taşır. Hayatta en demokratik olarak dağıtılmış olan kaynak, zamandır. Gün, herkes için; 24 saattir. Zamanı verimli kullanmak ve ileride değişmesi istenilenler için, önceden adımlar atarak niyet etmek; kişiyi, amacına ulaştırır.

Hayatta mutluluk ve hayırlı gelişmeler, daima niyetle başlar. Bu süreçte, gereken kaynaklardan faydalanmak ve kişisel gelişime sahip olmak; kişiyi her zaman iradeli kılmaktadır.